Stand up

Robin Williams, Dave Chappelle, Jerry Seinfeld. Namnen på var och en av dessa ståuppkomiker kommer säkerligen att ge rysningar längs ryggraden från adrenalinkicken som komedin ger oss alla.

Ståuppkomedi har blivit en mer populär form av komedi på senare tid. Så det verkar som att alla borde veta vad ståuppkomedi redan är.

Men många människor inser fortfarande inte hur mycket som går åt till en stand-up-komedi-rutin. Mycket mindre, allt som en standup-person måste gå igenom.

Stand up komedi definition

Okej, grunddefinitionen. Stand-up komedi är bokstavligen en komiker som berättar roliga historier genom komiska framträdanden genom att tala direkt till en livepublik i ett försök att få publiken att skratta.

Egentligen, det är allt det är. Men tro inte att det betyder att det är lätt.

Ståuppkomedi kräver ständigt nytt material och backup-skämt. (Du vet, de där extra humoristiska historierna som en komiker tar fram när de känner att de tappar publiken?)

Och en fysisk närvaro som låter one liners (nästan) leverera sig själva. Kort sagt, en framgångsrik komiker och deras ståuppsättning är en konstform.

Det är för många skämt och att veta vilka som ska inkluderas under scentiden. Och de lär sig hela tiden av andra standups genom att se dem uppträda.

10 Mar 2023